Půjčovna Indian

 

„V ulici měl pekař červenou motorku se zlatou hlavou indiana na nádrži a sajdkou. Po válce pak cindapa.“ Vyprávěl mi děda. Dnes vím, že měl Indiana, a pak Zundappa. A taky tu byl střídavý, střídavý zkrátka elektrický valčík a …“ italský zmrzlinář Amadeo Cosi na motocyklu Indián, a svatý Jan, z kamene vytesán…“

Indian byl prostě něco co znamenalo motorku.

Bohužel kdysi před válkou. Měl jsem i obrázky Indianů ze 40tých a 50tých let, a protože se mi líbí technika ve stylu atr deco a streamliner design, tak nezamilovat se do „indiánských“ blatníků nešlo.

Vše však byla minulost, dnes (90tky) všude vůkol jen Harley Davidson. Tedy co se „ amerik“ týká. A nebyla to špatná představa, mít tu mašinu co má Arnold jako T-800, nebo stačil i ten co „býval dobrým policistou….“a pokaždé natrefil na pěknou babu v nesnázích. A tak v 17ti řidičák A, který i dnes platí „navšechno“ a …. a člověk míní a náhoda, příroda, okolí a kdovíco mění.

Možností spousta, značek mnoho, modelů přehršel, jeden lepší než druhý a jednomu jde hlava kolem. A to i u HD. Těch softailů, sporstrů, glide, až je v tom ztrácím.

Z HD se stala až instituce, něco co znamená motorku v určitém stylu. Řekneš Intruder, Drag star, Wild star, VTX nebo Valkyra a okolí neví o čem mluvíš? ! "Něco jako Harley" a všichni mají jasno.

Pak Polaris, výrobce sněžných skútrů a čtyřkolek, ohlásí oživení značky Indian. Nic takového se nezjeví z ničeho nic a to před tím bylo 18 let práce a sbírání zkušeností s motocykly Viktory.

Tak se vrátil Indian a je přesně takový jakého si při vyslovení toho jména představíte.

Scout silný a obratný, Chieftain pohodlný a ovladatelný a Roadmaster jako obývák na dvou kolech. Veliký, vzduchem chlazený V motor, co brumlá medvědí silou kdykoliv k mání a klidně se převaluje, protože objem ničím nenahradíš. Linky hladké a oblé, aby vítr proudil poklidně, hlava s čelenkou na nádrži hrdě hledí vpřed a i ten obří přední blatník je zpátky. Jeden pohled a bylo rozhodnuto.

Indian svou novou dráhu začíná, cca 6 let není mnoho, ale i tak jsem se připojil k těm, kterým učaroval a díky půjčovně těchto nádherných strojů chci dopřát možnost vyzkoušet jaká je jízda na Indianu i všem ostatním. I cesta je cíl. A kdoví kam vede....

 

Největší blatníky na světě
Největší blatníky na světě

 

Součastnost  Chieftain limited
Součastnost Chieftain limited

 

Vždy vpřed
Vždy vpřed